NAJNOVIJI PODACI! Još 2.384 novoobolelih, preminulo 34 lica: Koliko je INDIJSKI SOJ KORONE daleko od Srbije?

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 15:33

NAJNOVIJI PODACI! Još 2.384 novoobolelih, preminulo 34 lica: Koliko je INDIJSKI SOJ KORONE daleko od Srbije?

Najnoviji presek korona virusa u Srbiji.

U Srbiji je u prethodnih 24 sata na koronavirus testirano 13.706 građana od kojih je 2.384 novozaraženih.

Preminulo je 34 pacijenta, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalaze 207 obolela.

Varijanta kovid 19 koja je rasprostranjena u Indiji otkrivena je u Belgiji kod grupe indijskih studenata koji su stigli iz Pariza, saopštile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su belgijske vlasti.

Nekoliko stručnjaka sugeriše da su možda bili žrtve "super-zaraznog" člana njihove grupe ili drugog putnika u autobusu, koji ih je iz Pariza doveo u Belgiju, javlja Gardijan a prenose mediji.

- Ovi studenti poštuju strogu izolaciju od svog dolaska. Od 43 studenta 20 je zaraženo indijskom varijantom - tvitovao je mikrobiolog Emanuel Andre sa katoličkog univerziteta u Luvenu.

Grupa je sletela u Pariz 12. aprila.

Nekoliko studenata je počelo da ima simptome virusa pet dana kasnije, rekao je virusolog Mark van Ranst. Varijanta B.1.617 već se pojavila i na drugim mestima, uključujući SAD, Australiju, Izrael i Singapur, navodi ''Gardijan''.

Podsetimo, u Indiji se dnevno beleži preko 300.000 novih slučajeva obolevanja, mrtvi se takođe broj eu hiljadama. Boilnice su pune, nema kiseonika, nema medicinskog osoblja, a krematorijumi rade non stop.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KORONA BROJKE PADAJU ŠIROM SRBIJE: U Beogradu još 540 novozaraženih, trocifrene brojke kritične samo još u jednom gradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021

Trocifrene brojke ima još Novi Sad gde je za 24 još 147 novozaraženih...Sve je manji broj novozaraženih, a prema poslednjim podacima u Beogradu je registrovano još 540 nova slučaja korona virusa što prestonicu i dalje drži na prvom mestu liste "korona gradova"...U Srbiji su u prethodna 24 sata na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.