Molitvom protiv korone: U Beranama sveštenstvo kadilo ulice grada (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2020, 12:00

Molitvom protiv korone: U Beranama sveštenstvo kadilo ulice grada (VIDEO)

Od početka pandemije korona virusa, sveštenstvo ulice Berana, grada u kojem je sedište Eparhije budimljansko-nikšićke, kade svake nedelje U Beranama je danas sveštenstvo manastira Đurđevi stupovi ponovo uz čitanje akatista obavilo kropljenje vodom i kađenje. Na ulici ih je dočekao veći broj građana. Od početka pandemije korona virusa, sveštenstvo ulice Berana, grada u kojem je sedište Eparhije budimljansko-nikšićke, kade svake nedelje. Na Đurđevdan >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su im se pridružili i građani, a tužilaštvo je formiralo predmet, naredilo policiji da ispita ceo slučaj. Posle podnošenja krivičnih prijava, tužilaštvo je pozvalo sveštenike na saslušanje, koje je zakazano za 18. maj.U subotu uveče nekoliko stotina građana je na gradskom korzou u Beranama skandiralo: „Ne damo svetinje, ne damo sveštenike“.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MILO IH NIJE UPLAŠIO: Uprkos prijavama sveštenici SPC i danas kadili ulice Berana (VIDEO)

Izvor: Kurir, 10.Maj.2020

U Beranama je danas sveštenstvo manastira Đurđevi stupovi ponovo uz čitanje akatista obavilo kropljenje vodom i kađenje. Na ulici ih je dočekao veći broj građana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.