Modna marka Zara 2020. godinu završila sa 70 odsto manjim prihodima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2021, 19:12

Modna marka "Zara" 2020. godinu završila sa 70 odsto manjim prihodima

Španska kompanija Inditeks, vlasnik modne marke "Zara", objavila je danas da je fiskalnu 2020. godinu završila sa 70 odsto manjim neto prihodima, pre svega zato što su prodavnice prošle godine bile zatvorene zbog pandemije korona virusa.

Fiskalna godina završena je u januaru, pa je Inditeks objavio da je neto dobit pala na 1,1 milijardu evra.

Prihodi su opali za 28 odsto, na 20,4 milijarde evra, a skok od 77 odsto zabeležen je u onlajn prodaji, što je delimično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neutralisalo negativne efekte pandemije.

Krajem godine, kada je sezona kupovine za praznike, mnogi u Evropi su uveli oštrije mere za sprečavanje širenja virusa, pa je neto profit Inditeksa prepolovljen, na 435 miliona evra, dok su prihodi opali za četvrtinu, na 6,3 milijarde evra.

Krajem januara, oko 30 odsto prodavnica ove kompanije je zatvoreno, ali je ove nedelje taj broj prepolovljen.

Kompanija očekuje da sve njihove radnje budu otvorene do 12. aprila, prenose mediji.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlasnik modne marke „Zara”: Prethodne godine 70 odsto manji prihodi

Izvor: Danas, 10.Mar.2021

Španska kompanija Inditeks, vlasnik modne marke „Zara”, objavila je danas da je fiskalnu 2020. godinu završila sa 70 odsto manjim neto prihodima, pre svega zato što su prodavnice prošle godine bile zatvorene zbog pandemije korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.