Mladi specijalizant iz KC Niš preminuo od kovida u 32. godini

Izvor: JužneVesti.com, 08.Mar.2021, 09:28

Mladi specijalizant iz KC Niš preminuo od kovida u 32. godini

Da je od posledica korona virusa u 32. godini života preminuo specijalizant interne medicine iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Boban Rajković, objavio je Sindikat lekara i farmaceuta. Iz UKC Niš su saopštili da se od januara lečio od veoma teške bolesti jetre, a u februaru je utvrđeno i da je pozitivan na koronu, ali njegovo lečenje u kovid bolnici u Batajnici nažalost nije bilo uspešno.

UKC >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Niš u saopštenju navodi da su sa velikom tugom, nevericom i žaljenjem primili vest da je njihov mladi kolega, doktor Boban Rajković, preminuo u kovid bolnici u Batajnici.

Kažu da je zaposlen kao jedan od najboljih studenata, a radio je i u crvenoj kovid zoni i u matičnoj klinici.

Naš mladi kolega je primljen u UKC Niš kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu i započeo je sa radom na Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju pre 2 godine. U aprilu i maju prošle godine je bio ukljčen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima - navode.

Međutim, njemu je krajem decembra prošle godine dijagnostikovana akutna i veoma teška bolest jetre, pa je početkom januara upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u UKC Srbije.

Njegove kolege su bile stalno u kontaktu sa njim. Sredinom februara je utvrđeno da je pozitivan na virus Kovid 19 nakon čega je prebačen u Kovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo pre dva dana. Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice - zaključuju u saopštenju.

Podsetimo, poslednjih nekoliko meseci sve je više preminulih od kovida među zdravstvenim radnicima, a Sindikat lekara i farmaceuta Srbije je zato nedavno održao skup ispred Vlade Srbije, u kome je glavni zahtev bio da se utvrdi odgovornost za to.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo još jedan lekar u Nišu: Bitku sa koronavirusom izgubio dr Boban Rajković (32)

Izvor: Luftika.rs, 08.Mar.2021

Srbija je izgubila još jednog lekara. Koronavirus odneo je u smrt više od 100 medicinara u proteklih godinu dana, a sada je bitku izgubio vrlo mlad čovek i lekar.. Sindikat lekara i farmaceuta Srbije saopštio je danas da je lekar dr Boban Rajković (32) preminuo od posledica zaraze korona virusom. Boban...

Nastavak na Luftika.rs...

Preminuo Boban Rajković tridesetdvogodišnji specijalizant- lekar iz Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Mar.2021

- Sa velikom tugom, nevericom i žaljenjem primili smo vest da je naš mladi kolega doktor Boban Rajković preminuo u Kovid bolnici u Batajnici, saopštili su iz KC Niš...Saopštenje....Naš mladi kolega je primljen u UKC Niš kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu i započeo...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.