Mislili smo da će se korona tokom leta smiriti, ali nas je ZAPLJUSNUO CUNAMI: U Srbiji brojke zabrinjavajuće

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 14:46

Mislili smo da će se korona tokom leta smiriti, ali nas je ZAPLJUSNUO CUNAMI: U Srbiji brojke zabrinjavajuće

Da li je ovo drugi talas korona virusa u Srbiji ili, kako ističu neki članovi Kriznog štaba, drugi pik prvog talasa?

Bez obzira na terminologiju, čini se da su svi lekari složni u jednom: da se radi o najvećem udaru od početka epidemije kovida 19 u našoj zemlji, odnosno od prvog registrovanog slučaja od 6. marta ove godine.

Iako su mnogi najavljivali da ćemo sredinom jula imati nula novozaraženih, da ćemo moći da odjavimo epidemiju, pa čak i da posetimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te čuvene rasprodaje po Milanu, došlo je do veleobrta i najtežih dana od pojave korona virusa u našoj zemlji.

O tome svedoče i brojke koje se svakodnevno objavljuju, a koje su unele priličnu dozu straha u stanovništvu.

Od početka epidemije korone u Srbiji preminule su 382 osobe, od kojih čak 105 u prvih jedanaest julskih dana! Crnim slovima u ovim statističkim podacima ostao je upisan 10. jul sa čak 18 smrtnih slučaja. A, polako ali sigurno, počela je da raste i stopa smrtnosti koja je već dostigla 2,11 odsto.

U ovom drugom talasu još nije oboren rekord od 16. aprila kada smo u roku od 24 časa imali 445 novozaraženih, mada se čini kao da je pitanje dana kada će se to desiti pošto korona bukti u Beogradu, Novom Pazaru, Šapcu, Kraljevu, Sjenici, Tutinu...

Juče smo imali 345 novoobolelih, pre dva dana 386...

Dramatično je poslednjih nedelju dana rastao i broj pacijenata na respiratorima. U jednom trenutku smo imali jednocifren broj, da bi posle "eksplozije" korone krajem juna i početkom jula broj najtežih pacijenata stigao do jučerašnjih 139.

Više ih je bilo samo 11. i 12. aprila - 145 i 146.

Konačno, tokom jučerašnjeg dana zvanično smo imali 3.911 aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa što je najviše od početka epidemije!
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Cunami

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.