Ministar zdravlja: U Srbiji pozitivno na koronavirus još 275, umrlo troje

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Apr.2020, 15:46

Ministar zdravlja: U Srbiji pozitivno na koronavirus još 275, umrlo troje

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je u prethodna 24 sata testirano 2.159 ljudi, a da je od tog broja 275 pozitivno na koronavirus.

Lončar je na konferenciji za medije koja je bez novinara održana u Palati Srbija, rekao i da je ukupno hospitalizovano 2.436 građana, od čega je na raspiratorima 145.

"Do 15.00 sati u Srbiji je ukupno testirano 16.399 građana koji su ispunjavali uslove definicije slučaja. U poslednja 24 sata preminule su tri >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << osobe: dve žene i jedan muškarac", kazao je Lončar.

U Srbiji korona virusom zaražen 441 zdravstveni radnik, 258 na bolničkom lečenju

Ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar, izjavio je danas da je 441 zaraženi zdravstveni radnik među 2.436 građana, koliko je od početka epidemije korona virusa do danas bilo hospitalizovano.

Lončar je na konferenciji za medije, održanoj bez prisustva novinara u Palati Srbija, rekao da je od tog broja 258 zdravstvenih radnika smešteno na bolničko lečenje, sa srednjom ili težom kliničkom slikom.

Lončar je rekao da je najveći broj pacijenata sa korona virusom u bolnicama u Beogradu: na Zvezdari – 341 i u Zemunu – 340, zatim u KBC Dragiša Mišović – 258, potom u KC Niš – 163, KBC Vojvodina u Novom Sadu - 137, a na Infektivnoj klinici u Beogradu trenutno se leči 119 građana.

Po njegovim rečima u privremenoj bolnici na beogradskom Sajmu je 323 pacijenta s lakšom kliničkom slikom, na novosadskom Sajmu 127 pacijenata i u hali "Čair" u Nišu 361.

"U domovima za stare 32 korisnika su pozitivna na korona virus i oni su zbrinuti, 13 zaposlenih u tim domovima je pozitivno i oni su takođe zbrinuti", rekao je ministar.

Izneo je da su iz doma za stare u Smederevu "dobili informacije da su dva korisnika preminula. Ni za jednog nema potvrde na kovid-19. Epidemiološke ekipe su tamo, preduzete su mere i očekujemo rezultate", kazao je Lončar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.