Ministar Srbije za rad: Nema novih konkretnih mera za pomoć privredi

Izvor: Beta, 03.Jul.2020, 15:39

Ministar Srbije za rad: Nema novih konkretnih mera za pomoć privredi

Vlada Srbije nema konkretne nove mere pomoći privredi usled krize izazvane pandemijom korona virusa, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Djordjević.On je na konferenciji Socijalno-ekonomskog saveta (SES) za novinare kazao da se očekuje da se mere donose u skladu sa onim što se bude dešavalo na globalnom planu, ali da će i sami poslodavci i radnici biti uključeni u donošenje tih mera."Postoji prostor da u daljem radu vladinog Kriznog štaba, zaduženog za privredu, učestvuju i socijalni i ekonomski partneri, angažovanje SES-a je korisno", ocenio je Djordjević.Po njegovim rečima, usled krize je posao u Srbiji izgubilo 16.500 radnika, ali postoji veliki broj novih zanimanja koja su nadomestila ta radna mesta.Djordjević je istakao da se radi na većoj transparentonosti i komunikaciji s gradjanima koji će moći da na sajtu Ministarstva rada provere koja su im prava i kako da ih ostvare."Radimo i na tome da što više apliciranja bude elektornskim putem, kao i na reorganizaciji Nacionalne službe za započljavanje, a najveći akcenat je na mladima", objasnio je Djordjević. Dodao je da je "želja da oni koji su završili studije ili studiraju, ...imaju skraćeno radno vreme tokom studija i imaju ista prava poput zaposlenih".Predsedavajući SES-a i predsednik Ujedinjenih ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar Srbije za rad: Nema novih konkretnih mera za pomoć privredi

Izvor: Danas, 03.Jul.2020

Vlada Srbije nema konkretne nove mere pomoći privredi usled krize izazvane pandemijom korona virusa, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.