Minimalna kazna za kršenje mera zaštite 50.000 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 14:12

Minimalna kazna za kršenje mera zaštite 50.000 dinara

Ublažene mere zaštite i prevencije od korona virusa treba i dalje striktno poštovati da se ne bi desio novi talas širenja Kovida 19, ali i drugih zaraznih bolesti, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da će minimalna kazna za kršenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti biti povećana sa 30.000 na 50.000 dinara.

Lončar je na sednici Skupštine, na čijem je dnevnom redu, između ostalog, predlog izmena i dopuna Zakona o zaštiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanovništva od zaraznih bolesti, rekao da su zakonske izmene predložene kako bi se prevazišli problemi u praksi kada je reč o primeni propisa, odluka i naredbi koje donose nadležni organi.

On je kazao da je Zakonom propisano da su zdravstvene ustanove - državne i privatne, preduzetnici, zdravstveni radnici i svi građani dužni da sprovode propisane mere i da postupaju po rešenju sanitarnog inspektora.

Dodao je da su predviđene određene prekršajne sankcije za nepridržavanje odluka i naredbi nadležnih organa i da je podignut zakonski minimum kada je reč o kaznama jer, kaže, praksa prekršajnih sudova ukazuje na sklonost sudova da veoma često izriču minimalne novčane kazne.

„Povećava se najniži iznos novčane kazne za kršenje propisa o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti sa 30.000 na 50.000 dinara. Takođe, pošto da pandemija još traje, propisano je da zakon stupi na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku, a ne osmog dana od objavljivanja“, naveo je Lončar.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Povećavaju se novčane kazne za kršenje propisa zaštite stanovništva od zaraznih bolesti

Izvor: Danas, 08.Maj.2020

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas, obrazlažući izmene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, da se povećava najniži iznos novčane kazne za kršenje propisa kojima su određene mere za zaštitu stanovništva od tih bolesti sa 30.000 na 50.000 dinara.

Nastavak na Danas...

Diznilend u Šangaju otvoren posle 3 meseca, karte rasprodate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2020, 09:17

Prvog dana otvaranja Diznilenda u Šangaju, nakon tri meseca vanrednih mera, rasprodate su sve karte za taj zabavni park, prenosi londonski Gardijan...Fanovi Diznijevih junaka već u ponedeljak su pohrlili da kupe ulaznice, koje su rasprodate sve do sledećeg četvrtka...Bob Čapek, predsednik upravnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.