Izvor: Luftika.rs, 08.Maj.2020, 16:41

Zvanično: Ulazak u Srbiju samo uz negativan test ili karantin od 14 dana

Danas su usvojene zdravstvene preporuke, da je za ulazak u Srbiju neophodan negativan test na koronu, ne stariji od tri dana.
Oni koji ga nemaju, moraju u izolaciju 14 dana, potvrdio je za Kurir doktor Branimir Nestorović.
Prema ranijim najavama avio saobraćaj u Srbiji počeće da funkcioniše od 18. maja.
Lončar: Kazna povećana, sada minimalna 50.000 dinara Ministar Lončar naglasio je da će minimalna kazna za kršenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << biti povećana sa 30.000 na 50.000 dinara.
Ublažene mere zaštite i prevencije od koronavirusa treba i dalje striktno poštovati da se ne bi desio novi talas širenja kovida 19, ali i drugih zaraznih bolesti, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, piše Tanjug.
Lončar je na sednici Skupštine, na čijem je dnevnom redu, između ostalog, predlog izmena i dopuna Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, rekao da su zakonske izmene predložene kako bi se prevazišli problemi u praksi kada je reč o primeni propisa, odluka i naredbi koje donose nadležni organi.
On je kazao da je Zakonom propisano da su zdravstvene ustanove – državne i privatne, preduzetnici, zdravstveni radnici i svi građani dužni da sprovode propisane mere i da postupaju po rešenju sanitarnog inspektora.
Dodao je da su predviđene određene prekršajne sankcije za nepridržavanje odluka i naredbi nadležnih organa i da je podignut zakonski minimum kada je reč o kaznama jer, kaže, praksa prekršajnih sudova ukazuje na sklonost sudova da veoma često izriču minimalne novčane kazne.
– Povećava se najniži iznos novčane kazne za kršenje propisa o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti sa 30.000 na 50.000 dinara. Takođe, pošto da pandemija još traje, propisano je da zakon stupi na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku, a ne osmog dana od objavljivanja – naveo je Lončar.
Stefanović: Dozvoljeni javni skupovi, uz 2 nova uslova

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojene nove mere: Šta je neophodno za ulazak u Srbiju?

Izvor: B92, 08.Maj.2020

Za ulazak u Srbiju sada će biti neophodan negativan test na koronavirus, koji nije stariji od tri dana...Mediji prenose da oni koji nemaju test na koronavirus star najviše 72 sata moraju u izolaciju na 14 dana...To je za Kurir rekao doktor Branimir Nestorović...Koliko će koštati test na koronavirus...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.