Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2020, 17:23

Masovna testiranja u La Ligi: Pet inficiranih, čak 16 odsto fudbalera već preležalo koronu

Iliti njih 160 u Primeri i Segundi

Po broju zaraženih odmah iza SAD, po broju umrlih samo su još Britanci i Italijani prošli gore nego Španci. Otud i razumljiv oprez uprave La Lige pre no što se uopšte donese odluka o nastavku takmičenja u Primeri i Segundi, mada se spekuliše da bi 12. jun mogao da bude dan kada će se lopta ponovo zakotrljati na Pirinejima. Pre no što i prelomi, La Liga je odlučila da prvo sprovede masovno testiranje i sazna kakvo je tačno stanje. I >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << danas zvanično: pet fudbalera prve i druge lige zaraženo je korona virusom.

Svi su asimptomatski slučajevi u završnoj fazi bolesti, ali ipak mogu da zaraze druge. Uprava takmičenja je objavila da ni ne zna koji su igrači u pitanju, ali su španski mediji već otkrili da je reč o Renanu Lodiju iz Atletika, granadinom Jangeru Ereri i Aleksu Remiru iz Real Sosijedada. Pretpostavlja se da je bolestan i šesti, jer je Betis prijavio trojicu inficiranih. Opet pretpostavka, u pitanju su Huanmi, Alfonso Pedraza i golman Joel Robles, pošto njih trojica nisu bili na poslednjem treningu (kao i Serhio Kanales, ali on je samo prehlađen).

Ono što je posebno zanimljivo je i to što je masovnim testiranjem utvrđeno da je čak 160 fudbalera imuno na korona virus, pa se veruje da su svi oni već preležali virus, a da većina nije ni znala da je bolesna. Istina, ovo nije zvaničan podatak, već informacija Kadena SER radio stanice, ali ona apsolutno nikad ne greši, posebno ne kad su ovakve stvari u pitanju. S obzirom da u Primeri i Segundi igra sve skupa oko 1.000 fudbalera ovo znači da je čak 16 odsto njih već bezbedno.

Svi zaraženi moraće naravno u karantin kod kuće kako ne bi preneli virus drugima.

(Foto: ©AFP)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.