Mađarski premijer Orban traži nastavak hitnih ovlasti za odgovor na COVID-19

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Feb.2021, 14:20

Mađarski premijer Orban traži nastavak hitnih ovlasti za odgovor na COVID-19

Mađarski premijer Viktor Orban zatražio je od Parlamenta daljnje produženje hitnih ovlasti kako bi se spriječilo širenje korona virusa u zemlji, objavila je stranica Radija Slobodna Evropa (RSE) na engleskom jeziku. Orban želi da se posebni mandat Vlade produži za 90 dana, za razliku od mandata otvorenog tipa koji je tražio i dobio u martu, što je izazvalo međunarodne kritike. Prema izuzetnim pravilima, Vlada je ovlaštena vladati dekretom, ali Parlament, kojim dominira Orbanova desničarska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Orban traži posebna ovlašćenja za vladu još 90 dana

Izvor: Blic, 15.Feb.2021

Mađarski premijer Viktor Orban zatražio je danas od parlamenta da produži vladi posebna ovlašćenja zbog suzbijanja pandemije kovid-19, i naglasio da samo masovna vakcinacija može da ublaži stroge mere zaključavanja uvedene prošle jeseni.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.