Letnji red vožnje stigao pre leta, Nišlije se žale na gužve u gradskom prevozu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Maj.2021, 13:47

Letnji red vožnje stigao pre leta, Nišlije se žale na gužve u gradskom prevozu

Iako je u Nišu godinama kada nije bilo epidemije virusa korona počinjao 15. juna, kako navode iz Direkcije za javni prevoz, ove godine nisu sačekali da učenici odu na raspust i već su uveli letnji red vožnje. Nišlije ukazuju da su autobusi na pojedinim linijama krcati, zbog čega strahuju od ponovnog pogoršanja situacije sa koronom. Nadležni, međutim, kažu da je upravo to što je epidemiološka situacija bolja dozvolilo da uvedu letnji red vožnje, ali i zato što u autobusima, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako tvrde, ima manje putnika.

Uz molbu da nadležni u Direkciji za javni prevoz uđu u neki od autobusa u Nišu i vide kolike su gužve u prevozu od kako su đaci krenuli u školu, čitateljka Južnih vesti apeluje da nešto preduzmu i da autobusi idu češće da bi gužve bile manje.

Danas pun autobus školske dece na liniji za Nišku banju - ne može da se uđe ni da se izađe iz autobusa bez guranja. Svi plaćamo karte i hoćemo da se prevezemo kao ljudi i da se ne zarazimo u autobusima, pa da se ovo zlo već jednom završi - ističe jedan od čitalaca.

Građani nadležne pitaju na osnovu čega su zaključili da može da se krene sa letnjim redom vožnje kada deca još idu u školu i ukazuju da bi zbog gužvi u autobusima situacija sa koronom, koja je poslednjih nedelja počela da se smiruje, mogla da se pogorša.Nadležni tvrde da nema gužvi; foto: Vanja Keser

Sve jedno drugom duva za vrat i posle narod kriv kad krene korona. Zašto se ne obezbedi propisana distanca u autobusima, nego se još više smanjuje broj vozila na ulici - ističe čitateljka.

Da je posle prvomajskih i uskršnjih praznika uveden letnji red vožnje, potvrdili su iz Direkcije za javni prevoz u Nišu.

Ove godine je počeo ranije zbog manjeg broja putnika u vozilima i poboljšanja epidemiološke situacije. S obzirom na to da je povoljnija epidemiološka situacija, da putnici u vozilima nose maske, to je sve na bazi preporuke, ne postoje kaznene odredbe za lica koja se zateknu u vozilu - navode iz preduzeća.

Zbog gužvi u autobusima, kako ističu, i oni dobijaju primedbe od građana preko mejlova i korisničkog servisa, a da li će biti više autobuskih linija, a manje gužvi u autobusima, kako tvrde, odluka je koja ne zavisi od njih.

Razmatramo sve, pa ćemo videti. Uprava za komunalne delatnosti daje instrukcije kako treba da organizujemo red vožnje i u skladu sa tim organizujemo. Oni daju parametre za izradu reda vožnje. Letnji red vožnje, inače, počinje 15. juna - kažu u JGP.

Kondukteri, vozači, ali i sami putnici vode računa o nošenju maske, ali i reaguju kada se one ne poštuju, ističi iz Direkcije za javni gradski prevoz.

Podsetimo, na gužve u gradskom prevozu Nišlije su reagovale i krajem oktobra prošle godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.