Izvor: Radio 021, 10.Apr.2020, 18:48

Lekar iz Smederevske Palanke odbio da ide na Sajam, policija morala da ga ubedi

Devetoro zdravstvenih radnika Opšte bolnice "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci pozitivno je na virus korona.

Čekaju se rezultati testiranja drugih zdravstvenih radnika.

Na korona virus u opštini Smederevska Palanka pozitivno je osamanaest osoba. Od toga je devetoro pacijenata i devetoro zaposlenih u OB "Stefan Visoki". Oni su iz kućne izolacije upućeni na Sajam, izjavila je za Novosti dr >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Doktorka Jovanović nije mogla da kaže kako su zaraženi lekari i medicinske sestre, ali je potvrdila da je još medicinara testirano zbog sumnje da su zaraženi. Ona kaže da nijedno odeljenje nije zatvoreno, a da je došlo do preraspodele posla jedino na Internom odeljenju.

Prema saznanjima Novosti, jedan lekar ove bolnice, kod koga je potvrđeno prisustvo infekcije, odbio je da iz kućne izolacije bude transportovanu privremenu bolnicu na Sajmu. Pristao je tek nakon intervencije policije. Ovo je potvrdio za Novosti komandant Štaba za vanredne situacije u tom gradu, predsednik opštine Nikola Vučen.

"Tačno je da se to desilo. Sada, čekamo rezultate ostalih testova, kako bismo sagledali stanje u našoj bolnici "Stefan Visoki". Svim lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju pružamo punu podršku i zahvalnost na svemu što čine da se virus drži pod kontrolom", izjavio je Nikola Vučen.

Kako je saopšteno u Zavodu za javno zdravlje Požarevac, do sada je na području Podunavskom okruga testirao 279 osoba, od kojih je 26 pozitivno - u Smederevu sedam, u Smederevskoj Palanci 18 i u Velikoj Plani jedna.

Trenutno na teritoriji Podunavskog okruga 1.199 osoba je pod zdravstvenim nadzorom.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.