Lekar iz Smederevske Palanke odbio da ide na Sajam, policija morala da ga ubedi

Devetoro zdravstvenih radnika Opšte bolnice "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci pozitivno je na virus korona.
Lekar iz Smederevske Palanke odbio da ide na Sajam, policija morala da ga ubedi
Foto: Pixabay
Čekaju se rezultati testiranja drugih zdravstvenih radnika.
 
Na korona virus u opštini Smederevska Palanka pozitivno je osamanaest osoba. Od toga je devetoro pacijenata i devetoro zaposlenih u OB "Stefan Visoki". Oni su iz kućne izolacije upućeni na Sajam, izjavila je za Novosti dr Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.
 
Doktorka Jovanović nije mogla da kaže kako su zaraženi lekari i medicinske sestre, ali je potvrdila da je još medicinara testirano zbog sumnje da su zaraženi. Ona kaže da nijedno odeljenje nije zatvoreno, a da je došlo do preraspodele posla jedino na Internom odeljenju.
 
Prema saznanjima Novosti, jedan lekar ove bolnice, kod koga je potvrđeno prisustvo infekcije, odbio je da iz kućne izolacije bude transportovanu privremenu bolnicu na Sajmu. Pristao je tek nakon intervencije policije. Ovo je potvrdio za Novosti komandant Štaba za vanredne situacije u tom gradu, predsednik opštine Nikola Vučen.
 
"Tačno je da se to desilo. Sada, čekamo rezultate ostalih testova, kako bismo sagledali stanje u našoj bolnici "Stefan Visoki". Svim lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju pružamo punu podršku i zahvalnost na svemu što čine da se virus drži pod kontrolom", izjavio je Nikola Vučen.
 
Kako je saopšteno u Zavodu za javno zdravlje Požarevac, do sada je na području Podunavskom okruga testirao 279 osoba, od kojih je 26 pozitivno - u Smederevu sedam, u Smederevskoj Palanci 18 i u Velikoj Plani jedna.
 
Trenutno na teritoriji Podunavskog okruga 1.199 osoba je pod zdravstvenim nadzorom.
  • H

    10.04.2020 20:02
    A pošto ni policija nema adekvatnu zaštitnu opremu ti isti policajci će i sami uskoro na sajam.
  • /

    10.04.2020 19:13
    To zato što je imao zaštitnu opremu
    Kolegi želje da brzo ozdravi
    a SNS vrhuškama u zdravstvu brzi kraj vlasti
  • Baten

    10.04.2020 18:46
    Drugim rečima
    "policija morala da ga ubedi", ili upendreči!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.