Izvor: Radio 021, 11.Maj.2020, 19:44

Lažne objave o testiranju na virus korona u Severnoj Makedoniji

U protekla 24 sata u Severnoj Makedoniji zabeležena su 22 nova slučaja Kovid-19, čime je ukupan broj obolelih porastao na 1.664, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Od ukupnog broja obolelih, 1200 se oporavilo, 91 umrlo, dok je još aktivno 373 slučajeva. Najviše je obolelih, ali i oporavljenih je u Skoplju, Kumanovu, Prilepu, Tetovu Debru, Štipu. Do sada je u toj zemlji sprovedeno ukupno 19.241 testiranje na Kovid-19.

Ministarstvo zdravlja Severne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Makedonije upozorilo je danas građane da ne šire i-mejl sa neistinitim sadržajem upućen sa nepoznate adrese koja podseća na adresu Ministarstva i apeluje na građane da ne dozvole da budu na ovaj način izmanipulisani, preneo je TV21.

U lažnoj objavi se pozivaju građani da pažljivo pročitaju uputstva o testiranju, jer ukoliko nisu testirani biće uhapšeni i kažnjeni, a da, ukoliko imaju neka pitanja se obrate na tu adresu.

Sektor za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku pri Ministarstvu unutrašnjih poslova sprovodi istragu o ovom slučaju, navodi se u saopštenju makedonskog Minstarstva za zdravstvo.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.