Lažne objave o testiranju na virus korona u Severnoj Makedoniji

U protekla 24 sata u Severnoj Makedoniji zabeležena su 22 nova slučaja Kovid-19, čime je ukupan broj obolelih porastao na 1.664, objavilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje.
Lažne objave o testiranju na virus korona u Severnoj Makedoniji
Foto: 021.rs (ilustracija)
Od ukupnog broja obolelih, 1200 se oporavilo, 91 umrlo, dok je još aktivno 373 slučajeva. Najviše je obolelih, ali i oporavljenih je u Skoplju, Kumanovu, Prilepu, Tetovu Debru, Štipu. Do sada je u toj zemlji sprovedeno ukupno 19.241 testiranje na Kovid-19.
 
Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije upozorilo je danas građane da ne šire i-mejl sa neistinitim sadržajem upućen sa nepoznate adrese koja podseća na adresu Ministarstva i apeluje na građane da ne dozvole da budu na ovaj način izmanipulisani, preneo je TV21.
 
U lažnoj objavi se pozivaju građani da pažljivo pročitaju uputstva o testiranju, jer ukoliko nisu testirani biće uhapšeni i kažnjeni, a da, ukoliko imaju neka pitanja se obrate na tu adresu.
 
Sektor za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku pri Ministarstvu unutrašnjih poslova sprovodi istragu o ovom slučaju, navodi se u saopštenju makedonskog Minstarstva za zdravstvo.
  • crni domino

    20.05.2020 11:31
    Istina
    A kod nas je sve istina sto pogana vlast objavi!? Jadno medicinsko osoblje koji naprednjacki otpad ga vodi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet