Krizni štab prelomio FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 06:38

Krizni štab "prelomio" FOTO/VIDEO

Beograd -- Krizni štab za suzbijanje koronavirusa saopštio je nove odluke nakon sednice.

Na sednici Kriznog štaba odlučeno, i zvanično, da se deca vrate u škole. Predrag Kon: Situacija više nije vanredna.

Član Kriznog štaba koji se nakon sednice obratio medijima dr Predrag Kon je kazao i da se kao podrška turizmu, izjednači cena PCR testiranja na virus za strane i domaće državljane.

Naveo je da je odlučeno da pripreme za održavanje Beogradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maratonu u junu mogu da počnu.

"Za ostalo će se videti, zavisi direktno od situacije. Što se tiče drugih mera, nema nikakvih promena. Ostaje kao što je i do sada bilo i to je ono što je danas bilo na ovom sastanku", rekao je Kon novinarima u Palati "Srbija".

Istakao je da je povećan broj otpusta u bolnicama Srbije u odnosu na broj prijema, da situacija više nije vanredna, ali da jeste nepovoljna.

On je naveo i da od nas zavisi kojom će brzinom padati broj novoobolelih, a da onda automatski dolazi do većeg popuštanja mera.

Istakao je da je cilj da što pre dođemo do tri ili 3,5 miliona onih koji su primili dve doze vakcine protiv koronavirusa, a da je broj onih koji su do sada primili drugu dozu premašio 1,2 miliona.

Ono što jeostalo da se "popusti" od mera koje su na snazi je otvaranje unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, kafića i restorana unutar tržnih centara i vraćanje starijih osnovaca i srednjoškolaca sa onlajn nastave, na kojoj su već meseca dana, u školske klupe.

Prema podacima od srede u 15 sati, u Srbiji je registrovano 3.154 novozaraženih, preminulo je 38 pacijenata, a na respiratorima je 247 obolelih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas zaseda Krizni štab, otvaranje kafića i povratak u klupe neke od tema

Izvor: Radio 021, 16.Apr.2021

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv korona virusa održaće novi sednicu danas od 8 sati ujutru, a jedna od tema biće i novo ublažavanje mera...Razgovaraće se i o mogućnosti da, posle bašta, prorade i zatvoreni prostori ugostiteljskih objekata, iako se lekari u Kriznom štabu protive takvoj...

Nastavak na Radio 021...

Krizni štab: Viši razredi i srednjoškolci kreću od 19. aprila

Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2021

Doneta je odluka da od 19. aprila počnu da rade škole - stariji razredi i srednje škole, izjednačena je cena PCR testiranja (9000 dinara) u Srbiji kako za naše građane i strance, u znak podrške turizmu, rekao je nakon sednice Kriznog štaba dr Predrag Kon. "Doneta je odluka za Beogradski maraton...

Nastavak na N1 televizija...

Krizni štab odlučio: Nema ublažavanja mera

Izvor: JUGpress.com, 16.Apr.2021

BEOGRAD..Epidemiolog Predrag Kon izjavio je posle sednice Kriznog štaba da se razgovaralo o mogućnosti da ugostitelji mogu da poslužuju goste i unutar objekta, ali da odluka o tome kada bi mogli da prorade nije doneta “jer zavisi od epidemiološke situacije i uglova gledanja”, i dodao da se po...

Nastavak na JUGpress.com...

Kada bi KAFIĆI i RESTORANI mogli da rade kao ranije?

Izvor: Blic, 16.Apr.2021

Sednica Kriznog štaba, na kojoj je analizirana aktuelna epidemiološka situacija, je završena, a odluke koje su donete saopštio je epidemiolog Predrag Kon.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.