Izvor: JUGpress.com, 16.Apr.2021, 09:25

Krizni štab odlučio: Nema ublažavanja mera

BEOGRAD

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je posle sednice Kriznog štaba da se razgovaralo o mogućnosti da ugostitelji mogu da poslužuju goste i unutar objekta, ali da odluka o tome kada bi mogli da prorade nije doneta “jer zavisi od epidemiološke situacije i uglova gledanja”, i dodao da se po ovom pitanju razlikuju stavovi članova Kriznog štaba.

Kon je istakao da je, kada je reč o ugostiteljskim objektima, njegovo mišljenje da njihov rad treba da bude organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tako da “mora da bude bezbedno, uz vrlo strogo i jasno korišćenje mera zaštite, a to su maske”.

Ocenio je i da je epidemiološka situacija “izašla iz vanredne”, i da dolazi do pražnjenja bolnica, ali da, po broju vakcinisanih ljudi “nismo još u situaciji kao Izrael”.

“Imamo tri miliona datih vakcina, ali oko 1,2 miliona građana je primilo dve doze, a da bi bili kao Izrael treba nam da ih bude maltene dva i po puta više”, rekao je Kon.

Krizni štab danas je formalno doneo odluku da se stariji osnovci i srednjoškolci vraćaju u škole od ponedeljka, 19. aprila.

“Zatvaranje škola je bilo upravo kako britanska varijanta virusa ne bi zahvatila školski uzrast. Uskoro ponovo imamo raspust, oko 30. aprila, ali je to previše kratko vreme da bi se aktivnost virusa ponovo ‘podigla'”, rekao je Kon.

Kao vid podrške turizmu, Krizni štab odlučio je da bude izjednačena cena PCR testiranja za naše građane i strance.

Odlučili su takođe da se može krenuti u pripreme kada je reč o takmičarskom delu Beogradskog maratona, koji bi trebalo da se održi u junu.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.