Korona virus prouzrokovao nestašicu koja pogađa i IT svet

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2020, 08:34

Korona virus prouzrokovao nestašicu koja pogađa i IT svet

Ovo niko nije očekivao...

Šta mislite, koji proizvod je iskusio veliku potražnju zbog COVID-19 pandemije, a da to nisu ni respiratori, ni maske, ni rukavice, pa ni toalet papir? Odgovor je možda neočekivan, ali i sasvim logičan. U pitanju su web kamere.

Nestašica web kamera

Naime, u doba kada se gotovo kompletno poslovanje preselilo u tzv. home-office, kada smo prinudno izolovani od rodbine i prijatelja, pojavila se pojačana potreba za komunikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << video putem. Deo tereta na sebe su preuzeli mobilni telefoni, ali korisnicima računara su za to neophodne web kamere. Naravno, skoro svi prenosni računari imaju ugrađene kamere, ali one su obično znatno lošijeg kvaliteta od eksternih, a postoji i značajan broj korisnika desktop računara kojima je svakako za tu namenu potrebna posebna kamera.

Logitech, kao najveći proizvođač web kamera na svetu, rasprodao je sve svoje zalihe. Na Amazon-u i drugim online prodavnicama pored web kamera većine proizvođača stoji napomena „out of stock“. Modelima kojih još ima u prodaji cena ubrzano raste. Na primer, na eBay-u se nude polovne web kamere po cenama koje idu čak i do 420 dolara, što je više negod duplo od doskorašnje cene najskuplje (nove) Logitech kamere, Brio (199 dolara).

Ovo je još jedan primer koliko je tržište globalizovano i kako poremećaj u jednom segmentu može da se potpuno neočekivano odrazi na neko naizgled nepovezano tržište
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.