Korona virus nije pandemija tvrde iz SZO: Maska nije dovoljna, evo šta još morate da radite

Izvor: Večernje novosti, 04.Feb.2020, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korona virus nije pandemija tvrde iz SZO: Maska nije dovoljna, evo šta još morate da radite

Zvaničnici SZO izbijanje korona virusa ne smatraju pandemijom i nadaju se da bi prenošenje virusa moglo biti zaustavljeno: Najviše strajadu muškarci stariji od 60 godina Zvaničnici Svetske zdravstvene organizacije (SZO) izbijanje korona virusa ne smatraju pandemijom i nadaju se da bi prenošenje virusa moglo biti zaustavljeno. SZO je priznao da je izazov obuzdati virus zbog globalnog masovnog kretanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ali da veruje da će mere kontrole zaustaviti prenošenje, preneo je CNN. "Verujemo da se to može postići trenutnim merama zaštite", izjavila je danas direktorka odeljenja SZO za pandemijske i epidemijske bolesti Silvi Brajand. "Nismo u pandemiji", rekla je ona, objašnjavajući da se trenutno smatra da je virus epidemija koja se pojavljuje na više lokacija.PROČITAJTE JOŠ - Ovih SEDAM virusa su smrtonosniji od korone: Jedan od njih bi čak mogao da pokosi čitavu planetu Da bi se smanjilo širenje korona virusa, Brajandova je naglasila da samo maske "nisu dovoljne" i pozvala ljude da redovno peru ruke. DVE TREĆINE ŽRTAVA KORONA VIRUSA STARIJA MUŠKA POPULACIJAŽrtve korona virusa su u 80 odsto slučajeva starije od 60 godina, stopa smrtnosti širom Kine je 2,1 odsto, a u provinciji Hubei, epicentru epidemije, ta stopa je 3,1 odsto, obelodanila je Ćiao Jahui, zamenica direktora državne zdravstvene komisije.U provinciji Hubei zabeleženo je čak 97 odsto od svih smrtnih slučajeva.PROČITAJTE JOŠ - "Nismo bili u dodiru sa onima koji su imali simptome virusa, ali STREPNjI nije bilo kraja": Ovo su četvorica SRPSKIH državljana koja su stigla u Francusku iz VuhanaOd 425 potvrđenih smrti širom Kine, kako prenosi CNN, 80 odsto žrtava je bilo strarije od 60 godina, a 75 odsto njih imalo je prethodno neki oblik druge bolesti, dodaje Ćiao.U čak dve trećine slučajeva potvrđenih smrti žrtve su bile muškarci.Prema rečima Ćiao Jahui, prosečno vreme da se pacijent potpuno oporavi je devet dana.Za sada je potvrđeno 20.438 slučajeva zaraženih korona virusom širom Kine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dve trećine žrtava koronavirusa stariji mušlkarci, SZO kaže da maske nisu dovoljna zaštita

Izvor: Radio 021, 05.Feb.2020, 07:58

Zvaničnici Svetske zdravstvene organizacije (SZO) izbijanje koronavirusa ne smatraju pandemijom i nadaju se da bi prenošenje virusa moglo biti zaustavljeno...Svetska zdravstvena organizacija je priznala da je izazov obuzdati virus zbog globalnog masovnog kretanja, ali da veruje da će mere kontrole...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.