SZO: Koronavirus nije pandemija, ali maska nije dovoljna

Izvor: B92, 04.Feb.2020, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO: "Koronavirus nije pandemija, ali maska nije dovoljna"

Zvaničnici Svetske zdravstvene organizacije (SZO) izbijanje koronavirusa ne smatraju pandemijom i nadaju se da bi prenošenje virusa moglo da bude zaustavljeno.

U SZO priznaju da je izazov obuzdati virus zbog globalnog masovnog kretanja, ali da veruju da će mere kontrole zaustaviti prenošenje, preneo je CNN.

"Verujemo da se to može postići trenutnim merama zaštite", izjavila je direktorka odeljenja SZO za pandemijske i epidemijske bolesti Silvi Brajand.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Nismo u pandemiji", rekla je ona, objašnjavajući da se trenutno smatra da je virus epidemija koja se pojavljuje na više lokacija.

Da bi se smanjilo širenje koronavirusa, Brajandova je naglasila da samo maske "nisu dovoljne" i pozvala ljude da redovno peru ruke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SZO: Maske nisu dovoljne, perite ruke

Izvor: RTS, 04.Feb.2020

Zvaničnici Svetske zdravstvene organizacije (SZO) izbijanje koronavirusa ne smatraju pandemijom i nadaju se da bi prenošenje virusa moglo biti zaustavljeno. . Svetska zdravstvena organizacija je priznala da je izazov obuzdati...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.