Korona virus i Novak Đoković: Najbolji teniser sveta većinski vlasnik danske biotehnološke firme - cilj lek protiv kovida

Izvor: B92, 19.Jan.2022, 19:29

Korona virus i Novak Đoković: Najbolji teniser sveta većinski vlasnik danske biotehnološke firme - cilj lek protiv kovida

Kompanija namerava da razvije lek protiv korona virusa, kaže izvršni direktor za Rojters.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kupio je 80 odsto danske biotehnološke firme KvantBioRes (QuantBioRes), sa ciljem da razvije lek protiv korona virusa, rekao je Rojtersu izvršni direktor kompanije.

Izvršni direktor kompanije Ivan Lončarević, koji je sebe opisao kao preduzetnika, rekao je da je investicija napravljena u junu 2020. godine, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odbio da kaže kolika je bila.

KvantBioRes ima 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji, kaže Lončarević, naglasivši da oni rade na tretmanima, a ne na razvoju vakcine.

Kompanija razvija peptid, koji sprečava virus korona da inficira ljudsku ćeliju, i očekuje da će ovog leta biti na klinički ispitivanjima u Velikoj Britaniji, dodao je on.

Portparol srpskog tenisera nije odmah odgovorio na zahtev za komentar Rojtersa.

Đoković se pre nekoliko dana vratio u Beograd pošto mu australijske vlasti nisu odobrile vizu i učešće na Australijan openu, prvom grend slemu u sezoni.

On je došao u Melburn sa medicinskim izuzećem od obavezne vakcinacije što je bio jedan od dva uslova za učešće na teniskom turniru.

Međutim, posle desetak dana je deportovan na osnovu presude tročlanog veća Federalnog suda, bazirajući je na odluci ministra za imigracije Alkeksa Houka da Đokoviću ponovo ukine vizu, što je diskreciono pravo člana australijske vlade.

Pogledajte video: Šta o deportaciji Đokovića kažu Beograđani

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak Đoković kupio 80 odsto danske kompanije koja razvija lekove za COVID-19

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2022

Prvi teniser sveta Novak Đoković kupio je 80 odsto udela u danskoj biotehnološkoj kompaniji Quant BioRes, koja radi na razvijanju medicinskog tretmana za suzbijanje bolesti COVID-19, rekao je agenciji Rojters izvršni direktor te kompanije u sredu, 19. januara. Izvršni direktor kompanije QuantBioRes...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.