Izvor: Luftika.rs, 02.Nov.2020, 13:27

Korona u Radosnom detinjstvu u Novom Sadu: Zaraženo 5 zaposlenih i 3 mališana

U novosadskom vrtiću Vilenjak petoro zaposlenih zaraženo je koronavirusom.
Do današnjeg dana, prisustvo virusa je utvrđeno kod dva deteta iz istog vrtića i još jednog iz vrtića Sigridrug, saznaje portal Luftika.
Radosno detinjstvo je porukom putem Vibera obavestilo roditelje o ovoj situaciji. Dodatnih informacija nije bilo, pa su zabrinuti roditelji, za sada, ostali uskraćeni za informaciju da li je njihovo dete bilo u kontaktu sa zaraženim osobljem i decom.
Foto: Viber >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << scnshot Prošlog ponedeljka u vrtiću Vilenjak počela su da važe nova pravila koja se odnose na dovođenje i odvođenje dece. Tako je roditeljima i dečijoj pratnji zabranjen ulazak u vrtić. Decu su dočekivali zaposleni na samom ulazu, odakle su ih preuzimali od roditelja i odvodili ih do učionica. Isti postupak sprovođen je i prilikom  odvođenja dece iz vrtića.
Pre toga, roditelji i pratioci dovodili su i odvodili decu uz obavezno nošenje maske i molbu da drže međusobno rastojanje, te da se što kraće zadržavaju u objektu. Maska je bila obavezna i za zaposlene. Deca je nisu nosila.
Vrtić Vilenjak je jedan od novootvorenih u Novom Sadu i nalazi se u Radničkoj ulici br. 20. Vrtić Sigridrug nalazi se u Almaškoj ulici br. 24.
Novosadski vrtići spremni: Početak rada se očekuje početkom maja

Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.