Izvor: Radio 021, 05.Avg.2020, 13:41

Korona prolongirala izgradnju ambulanti na Adicama i na Podbari

Izgradnja nove ambulante doma zdravlja na Adicama trajaće pedesetak dana duže nego što je prvobitno predviđeno i to zbog epidemije virusa korona.

Čelnici Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove izmenili su ugovor sa izvođačima radova, firmama "Morava In" i "Rad GM" iz Kruševca, "Teming Electrotechnology" iz Niša i "Junior Security" iz Zrenjanina i kao novi datum stavili 18. mart 2021. godine.

Izmenu ugovora inicirali su sami izvođači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radova, navodeći slučaj više sile koji je onemogućio radnike da izađu na gradilište. Reč je o, uslovno rečeno, 52 kalendarska dana kašnjenja u prvobitnim planovima.

Nova ambulanta doma zdravlja niče u Smederevskoj ulici i u toku je prva faza radova, vredna 100 miliona dinara. Druga faza, kad će ambulanta biti opremljena i potpuno završena, trebalo bi da počne do proleća naredne godine.

U ovoj ambulanti će biti zaposleno pet lekara opšte prakse, dva pedijatra, dva stomatologa (jedan za odrasle, jedan za decu), jedan ginekolog, dve patronažne sestre i dva laboranta, a kako izgleda gradilište saznajte OVDE.

Duže će se čekati i na adaptaciju ambulante u Almaškoj 4, koja će u budućnosti biti novosadski Centar za reproduktivno zdravlje. Za izvođenje radova izabrane su firme NPN Gradnja, Rekord Erdeš doo, Ekonomistelektro i Neo inženjering.

Takođe iz razloga više sile, izvođači radova tražili su od Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove produženje perioda trajanja radova za 90 dana, što znači da će se graditi do 15. oktobra ove godine.

U oba slučaja će vrednost radova ostati ista, tj. neće doći do poskupljenja.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.