Korona ne miruje u domovima za stare i ustanovama socijale: ZARAŽENO 255 KORISNIKA I 79 ZAPOSLENIH

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2020, 22:30

Korona ne miruje u domovima za stare i ustanovama socijale: ZARAŽENO 255 KORISNIKA I 79 ZAPOSLENIH

Od početka epidemije do sada izlečeno ukupno 977 ljudi

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa korona kod 255 korisnika i 79 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 690, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 287, dodaje se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Prisustvo kovida-19 potvrđeno je u gerontološkim centrima Beograd-RJ Voždovac, Bežanijska kosa, Mladenovac, Knjaževac, Subotica, "Srem" u Rumi, u Nišu, Kragujevcu, u Novom Sadu - RJ Liman i RJ Novo naselje.

Virus je registrovan i u službama Pomoć u kući gerontoloških centara Subotica i Beograd, Ustanovi za odrasle i starije Leskovac, Domu za smeštaj starih lica Smederevo, domskim odeljenjima pri Centru za socijalni rad u Brusu i Despotovcu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Kovid-19 potvrđen je i u centrima za socijalni rad u Vranju, Leskovcu, za opštine Žabalj i Titel, Sečanj, "Toplica" u Prokuplju, kao i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Ćupriji, Novom Sadu i Beogradu.

Virus je registrovan i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, "Trem" - Donji Dušnik, opština Gadžin Han, "Dom Topalović", Kladovo, "Dom Zlatno srce", "Mojsilović plus", "Bonaca", "Rea Martia" i "Altina 2" u Beogradu, "Terza Eta" u Priboju.

Korona je ušla i u Ustanovu za smeštaj i negu starih lica "Nacionalni dom", Vladimirovac, Domu za stara lica "Konak", Sremska Kamenica, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci", Jabuka, Pančevo, Ustanovi za odrasle i starije "Gvozden Jovančićević" Veliki Popovac, Zavod za vaspitanje dece i omladine, Beograd i u Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V. Beograd.

Ministarstvo za rad donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", "Doživeti stotu", "Stara pruga" u Beogradu i "Radost" u Negotinu, podseća se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.