Izvor: MozzartSport.com, 07.Jul.2020, 22:01

Korona je uništila Lacio, san o tituli niz vodu je bacio (VIDEO)

I definitivan kraj šampionsku trke u Italiji

Do prekida sezone zbog pandemije korona virusa, Lacio je bio u strašnoj formi i postao najozbiljniji izazivač Juventusu u borbi za titulu. Nebeskoplavi su igrali strašan fudbal, ponajbolji u Seriji A i delovealo je da Juventus neće izdržati pod njihovim pritiskom.

Lacio je bio u seriji od 21 prvenstvene utakmice bez poraza, osvojio je 55 od mogućih 63 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << boda, a onda ga je pauza isekla na vrhuncu forme. Kada se sezona nastavila, bio je to neprepoznatljiv Lacio. Ni nalik onome pre korone. Rimljani su u pet utakmica od nastavka sezone poraženi na tri, dve su pobedili uz mnogo muke i zahvaljujući srećnim preokretima, a večeras su se i definitivno oprostili od snova o Skudetu. Lacio je poražen na gostovanju davljeniku Lećeu (1:2) i Juventus sada može bezbrižno da odigra nastavak sezone i potvrdi devetu uzastopnu titulu.

Šta se desilo sa Lacijalima, teško je odgonetnuti. Neverovatno zvuči da je na četiri od pet mečeva Lacija u nastavku sezone viđen preokret. Dva puta su oni preokrenuli i pobedili, ali i dva puta je to njima uradio rival.

Ako je i moglo da se očekuje prokockaju povedu protiv Atalante, svakako nije moglo da se očekuje da to urade i protiv Lećea. U onoj formi pre korone bi verovatno dekalsirali Leće, a sada su dozvolili potpuni preokret i vraćaju se kući bez boda.

Lacio je poveo posle samo pet minuta posle velike greške golmana Gabrijela i delovalo je da su Rimljani na pravom putu.

Ali, Lećeu gori pod nogama u borbi za opstanak i morao je da napadne svim silama. Što je i uradio. Zasluženo su izjednačili posle pola sata igre kada je Babakar glavom sa peterca realizovao centaršut Falka. Mogao je Leće da preokrene još do odlaska na poluvreme i imao je idealnu priliku. Patrik je skrivio penal igranjem rukom, ali je Mankozu promašio gol sa kreča.

Pokušao je Inzagi trostrukom izmenom na poluvremenu da razmrda svoj tim, uveo je i Sergeja Milinković Savića kojeg je želeo da odmori, ali ništa nije pomoglo. Tek što je krenulo drugo poluvreme, Lućoni je postigao sjajan gol glavom posle kornera za vođstvo domaćina.

Imao je Lacio nekoliko dobrih pokušaja do kraja da makar izvuče bod, poslednji je bio preko Milinković Savića čiji šut glavom je golman Gabrijel vrhovima prstiju izvukao ispod prečke i domaćin je osvojio tri velika boda. A Lacio je i definitivno izgubio svaku nadu u šampionskoj trci.

SERIJA A - 31. KOLO

Utorak

Leće - Lacio 2:1 (1:1)

/Babakar 30, Lućoni 47 - Kaisedo 5/

21.45: (3,40) Milan (3,40) Juventus (2,15)

Sreda

19.30: (1,90) Fjorentina (3,50) Kaljari (4,10)

19.30: (5,60) Đenova (3,80) Napoli (1,63)

21.45: (1,35) Atalanta (5,30) Sampdorija (8,00)

21.45: (2,25) Bolonja (3,45) Sasuolo (3,15)

21.45: (1,50) Roma (4,30) Parma (6,50)

21.45: (1,65) Torino (3,80) Breša (5,50)

Četvrtak

19.30: (3,35) SPAL (3,35) Udineze

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.