Kon otkriva razlog za optimizam: Po jednom parametru smo 10 PUTA bolji od Italije

Izvor: Večernje novosti, 27.Mar.2020, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kon otkriva razlog za optimizam: Po jednom parametru smo 10 PUTA bolji od Italije

Stručnjak smatra da smo merama dobili nedelju dana i da imamo imamo niži intenzitet aktivnosti, ali upozorava da nismo dostigli maksimum EPIDEMIOLOG Predrag Kon poredeći, epidemiološku situaciju u Srbiji sa onom u Italiji, smatra da ima razloga za optimizam. - Imamo situaciju koja je prilično zadovoljavajuća u nezadovoljavajućem stanju. Ulazimo u četvrtu nedelju i ako se uporedimo sa Italijom imamo otprilke 10 puta manji intenzitet – rekao je Kon na konferenciji povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << stanja u zemlji tokom borbe sa virusom korona.Stručnjak smatra da smo merama dobili nedelju dana i da imamo imamo niži intenzitet aktivnosti, ali upozorava da nismo dostigli maksimum.- Pred nama su dve najteže nedelje, a u trećoj možemo očekivati zaravnjenje, ali ne možemo znati. To znači da ulazimo u period kad je neophodna disciplina – rekao je Kon.Epidemiolog dodaje da se na primeru Beograda vidi da su mere ograničenja kretanja dale rezultate jer se u prestonici beleži pad broja obolelih u svim uzrastima osim od 50 do 55 godina.Odgovarajući na pitanje o Sajmu Kon je rekao da je samo pitanje vremena kada će početi prihvat pacijenata i da je tamo sve spremno.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Iz “Župe” krenulo prvih 11.000 litara medicinskog alkohola, a prave ga OD VINA

Izvor: Večernje novosti, 27.Mar.2020

U četvrtak je krenulo prvih 11.000 litara put Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Niša UMESTO sokova, rizlinga ,crne tamjanike i vranca u renomiranoj kompaniji "Vino Župa" u Aleksandrovcu, od ove nedelje prave - medicinski alkohol. Poznata župska fabrike je u saradnji sa Ministarstvom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.