Izvor: Radio 021, 02.Nov.2020, 20:59

Kon: Pred vikend na ulicama Beograda 10.000 zaraženih, netačno da je krizni štab odgovoran za to, niko nas ne sluša

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je pred vikend na ulicama u Beogradu bilo gotovo 10.000 zaraženih korona virusom.

"Treba reći da je Beograd imao 980 pozitivnih u jednom danu, danas će biti niži brojevi. Ako smo u subotu imali za petak 980, ja sam za Beograd rekao da može da dođe do 2.000. Pred vikend je praktično bilo 10.000 zaraznih na ulici i u takvoj situaciji je bolje ostati kod kuće", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je Kon za TV Prva, prenosi B92.

Prema njegovim rečima, trenutno nema pravnog okvira za donošenje vanrednih mera, ali treba kontrolisati i izolaciju i kućni karantin.

"Od marta pričam da je to bilo moguće u vanrednom stanju i da je ono bilo značajno, jer nam je omogućilo efikasno delovanje", rekao je Kon.

On je kao netačno i groteskno ocenio to što neko smatra da je Krizni štab odgovoran za sve veći broj zaraženih, kao i da Krizni štab nosi odgovornost jer nije uspeo da ubedi građane da poštuju mere.

"Nismo bili sposobni i niko nas nije slušao", rekao je Kon.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.