Izvor: Radio 021, 12.Maj.2020, 07:06

Kon: Nije iznenađenje ako bude porast broja obolelih posle 18. maja, moguće uvođenje obaveznih mera

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da smo daleko od toga da virusa korona nema u cirkulaciji i da se nikako ne smemo opustiti, kako ne bi došlo do porasta oboljevanja.

Kon je u objavi na svom Fejsbuk profilu upozorio da se ne treba preterano opuštati i organizovati masovne skupove u narednom periodu.

"Nikako nije vreme za masovne javne skupove... Još smo daleko od toga da virusa nema u cirkulaciji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Uz preterano opuštanje i povećanu frekvenciju kontakata prilično je verovatno da ćemo imati porast obolevanja posle 18. maja. Niko ne treba da se iznenadi", napisao je Kon.

Ukoliko se preporučene mere ne budu sprovodile, moguće je da se uvedu obavezne.

"Ipak još uvek može da se spreči. Samo da se sprovode mere. Ako ne može, moraće ponovo da se iz preporuka pređe u obavezno sprovođenje mera", napisao je epidemiolog na svom Fejsbuk profilu.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kon: Porast obolelih nakon 18. maja neće biti iznenađenje, moguće je uvođenje obaveznih mera

Izvor: Luftika.rs, 12.Maj.2020

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da se ne smemo opuštati tako kao da virusa nema među nema, jer je on prisutan i cirkuliše.. Kon je u objavi na svom Fejsbuk profilu upozorio da se ne treba preterano opuštati i organizovati masovne skupove u narednom periodu.. -Nikako nije vreme za masovne javne skupove…...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.