Kon: Na maksimumu smo talasa, ublažavanje narednih nedelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022, 09:38

Kon: Na maksimumu smo talasa, ublažavanje narednih nedelja

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da se sada nalazimo na maksimumu talasa korona virusa, da se može reći da ćemo postupno iz njega izlaziti i doživeti ublažavanje u narednim nedeljama.

Naveo je, međutim, da se pojavio, kako kaže, stelt omikron soj za koji ne možemo biti sigurni da nas neće zakačiti i čiji uticaj na epidemiološku situaciju sde ne možemo znati.

"Nagli skok brojki posle Nove godine je bio u uzrastu od 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do 50 godina, među kojima je bilo dve trećine zaraženih, dok se sada najviše zaražavaju deca mlađa od 18 godina i ljudi između 50 i 69 godina. Obolevaju stariji i oni sa slabijim imunitetom koji pune bolnice", rekao je Kon za TV Pink.

Kazao je da, nažalost, među njima ima i težih slučajeva sa komorbiditetima i nevakcinisanih koji doživljavaju teške forme bolesti.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kon: Na maksimumu smo talasa, ublažavanje narednih nedelja

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2022

BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da se sada nalazimo na maksimumu talasa virusa korona, da se može reći da ćemo postupno iz njega izlaziti i doživjeti ublažavanje u narednim nedjeljama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.