Kodak postaje farmaceutska kompanija

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Avg.2020, 10:33

Kodak postaje farmaceutska kompanija

Deonice Eastman Kodak Co. skočile su za 2,441% ove sedmice dostizanjem tržišne vrednosti od gotovo dve milijarde dolara, nakon što je kompanija dobila vladin zajam za pomoć u proizvodnji sastojaka koji se koriste u ključnim generičkim lekovima za borbu protiv korona virusa.

Kodak, nekadašnji fotografski div čiji su poslovi i deonice pali prelaskom na kamere bez filmova, u sredu je dobio na vrednosti čak 655%, što je pokrenulo najmanje šest zaustavljanja trgovanja zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << nestabilnosti. Trgovano je sa više od 110 miliona deonica, što je 23 puta više od uobičajenog volumena.

Vednost kompanije popela se na 1,99 milijardi dolara u Njujorku, sa oko 100 miliona dolara nakon zatvaranja u petak.

Deonice Kodaka utrostručile su se u utorak zbog vesti o kreditu u iznosu od 765 miliona dolara kako bi kompanija deo svojih pogona preusmerila za proizvodnju sastojaka za lekove.

Izvor: investitor.me
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

"Kodak" postaje farmaceutska kompanija, skočile dionice

Izvor: Radio 021, 06.Avg.2020

Američka kompanija "Kodak", nekada šampion na tržištu fotografije, ponovo se budi, ali sada kao farmacuetski proizvođač koji će Amerikancima pomagati u borbi protiv korona krize...Deonice "Eastman Kodak Co." ove nedelje su skočile i dostigle tržišnu vrednost od gotovo dve milijarde dolara,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.