Kina odbacuje zabrinutost WHO-a o kašnjenju dolaska tima za ispitivanje porijekla virusa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jan.2021, 10:34

Kina odbacuje zabrinutost WHO-a o kašnjenju dolaska tima za ispitivanje porijekla virusa

Kina je u srijedu (6. januar) umanjila zabrinutost Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) zbog odgađanja odobrenja za posjetu tima stručnjaka WHO-a koji bi u Kini trebaju raditi na ispitivanju porijekla korona virusa, dodavši da će dogovori biti razrađeni.  Generalni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus izjavio je u utorak (5. januar) da je razočaran što kineski zvaničnici nisu završili dozvole za dolazak tima stručnjaka u Kinu. Korona virus je prvi put otkriven u kineskom gradu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

KINESKI HEBEJ UŠAO U "RATNU ZONU" Na snazi ponovo restriktivne mere, uvedena ZABRANA putovanja i okupljanja

Izvor: Blic, 06.Jan.2021

Kineske vlasti danas su uvele zabranu putovanja i okupljanja u Šiđijanžuangu, glavnom gradu Hebej provincije, koja okružuje Peking, u sklopu najnovijih mera kojima Kina želi da spreči novi talas korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.