KORONA VIRUS POREMETIO PLANOVE: Ko želi da organizuje veliko svadbeno veselje moraće da se strpi do jeseni

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 23:19

KORONA VIRUS POREMETIO PLANOVE: Ko želi da organizuje veliko svadbeno veselje moraće da se strpi do jeseni

Od 16. marta do polovine maja obavljeno je samo devet venčanja uz minimalan broj prisutnih

Mladenci koji su zakazali velike svadbe sa više stotina gostiju tokom maja i juna morali su da ih odgode za septembar.

U skladu s povoljnijom epidemiološkom situacijom, Matična služba Grada Bijeljina je ublažila preventivne mere i dozvolila venčanja subotom i nedeljom u prostorijama Centra za kulturu "Semberija".

- matičar, odbornik i dva svedoka. Tokom juna zakazano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nekoliko venčanja, i to u prisustvu najužeg kruga prijatelja i rodbine.

Šef Matične službe u Gradskoj upravi Bijeljina Dragana Ljubojević kaže da se rad ove službe normalizuje, pa se venčanja sada obavljaju i danima vikenda u Centru za kulturu, a ne samo utorkom i četvrtkom u kancelariji Službe, kako je to bilo tokom vanrednog stanja.

Ona je dodala da je nakon ukidanja mera, u skladu s naredbama Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, primetno povećanje broja zahteva za sklapanje brakova na području Grada Bijeljina.

Pandemija korona virusa poremetila je planove budućim bračnim parovima, koji su odlučili da ovog proleća brakom krunišu svoju ljubav. Svadbena veselja su otkazana ili odgođena, a još je neizvesno da li će tokom narednih meseci biti moguće organizovati velike svadbe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.