KORONA UZDRMALA VLAST U MADRIDU: Većina regiona zahteva vanredno stanje, u toku je MASOVNO ZARAŽAVANJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 17:37

KORONA UZDRMALA VLAST U MADRIDU: Većina regiona zahteva vanredno stanje, u toku je MASOVNO ZARAŽAVANJE

Ukupan broj do danas potvrđenih slučajeva obolelih od kovida-19 u Španiji iznosi 1.046.132 i najveći je u zapadnoj Evropi, a broj preminulih kovid pacijenata bliži se broju od 38.000.

Većina španskih regiona zatražilo je da vlada u Madridu preduzme korake koji bi omogućili lokalnim samoupravama da samostalno uvode vanredno stanje, u jeku novog talasa masovnnog zaražavanja korona virusom.

Od ukupno 17 španskih regiona, 10 je zatražilo od španske vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da proglasi vanredno stanje čime bi se lokalnim samoupravama dale odrešene ruke da u slučaju potrebi ograniče kretanje građanima.

Rojters izveštava da vlade španskih regiona očekuju da će se sutra održati vanredni savet ministara, sa kojeg će dobiti "zeleno svetlo" za decentralizovano uvođenje i sprovođenje vanrednih mera.

Zamenik katalonskog lidera Perea Aragonesa izjavio je da je zemlji potreban decentralizovani mehanizam za uvođenje vanrednih mera.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.