KORONA SE UVUKLA MEĐU UČESNIKE EVROVIZIJE: Večeras 1. polufinalno veče - evo ko sve nastupa! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 19:38

KORONA SE UVUKLA MEĐU UČESNIKE EVROVIZIJE: Večeras 1. polufinalno veče - evo ko sve nastupa! (VIDEO)

Spektakl u neobičnim okolnostima.

Večeras je na programu prvo polufinalno veče ovogodišnje Evrovizije!

Takmičenje se ovoga puta održava pod sloganom "Otvori se" (Open up), sa idejom da se ljudi otvore jedni pred drugima, ali i prema različitostima koje ih krase. Vlada Holandije odobrila je da se takmičenje održi uz ograničen broj gledalaca i strogo poštovanje mera, kako bi se osigurala zdravstvena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sigurnost fanova, takmičara, timova, novinara, organizatora, u uslovima pandemije korona virusa. Svi učesnici već su skoro nedelju dana 'zatvoreni' u svojim hotelima u Roterdamu.

Drugo polufinalno veče održava se u četvrtak, 20. maja, a 22. maja finale. U nedelju je trebalo da se održi svečana ceremonija na kojoj bi se svi izvođači prevezli brodom do roterdamskog terminala za kruzere i tamo prošetali tirkiznim tepihom (evrovizijskom verzijom crvenog tepiha) gde bi pozirali za fotografe i novinarima dali izjave. No, ovo je u poslednjem trenutku otkazano zbog straha organizatora od širenja korona virusa baš pred takmičenje.

Izvođači su zbog toga, jedan po jedan iz svojih hotela, koje ne smeju da napuštaju, prevoženi autobusim i kombijima do tirkiznog tepiha. Predstavnice Rumunije nisu mogle čak ni to da iskuse jer je par trenutaka pre njihovog odlaska javljeno da ne smeju da napuštaju hotel s obzirom da su u jednoj od delegacija iz istog hotela potvrđena dva pozitivna nalaza.

Uz to, izvođači iz Poljske i Islanda ranije su isključeni iz učestvovanja na ceremoniji otvaranja zbog toga što je kod njih takođe potvrđen pozitivan test na koronu.

U nastavku možete pogledati spisal svih 16 učesnika večerašnjeg polufinala i poslušati njihove pesme. Od njih 16, u veliko finale koje ćemo gledati 22. maja, prolazi njih 10.

1. Litvanija

The Roop - "Discoteque"

2. Slovenija

Ana Soklič - "Amen"

3. Rusija

Manizha - "Russian Woman"

4. Švedska

Tusse - "Voices"

5. Australija

Montaigne - "Technicolour"

6. Severna Makedonija

Vasil - "Here I Stand"

7. Irska

Lesley Roy - "Maps"

8. Kipar

Elena Tsagrinou - "El Diablo"

9. Norveška

TIX - "Fallen Angel"

10. Hrvatska

Albina - "Tick-Tock"

11. Belgija

Hooverphonic - "The Wrong Place"

12. Izrael

Eden Alene - "Set Me Free"

13. Rumunija

Roxen - "Amnesia"

14. Azerbejdžan

Efendi - "Mata Hari"

15. Ukrajina

Go_A - "Shum"

16. Malta

Destiny - "Je Me Casse"

Kladioničari na dan polufinala najveće šanse da se plasiraju u finale daju, redom prema rangu: Malti, Kipru, Ukrajini, Litvaniji, Rusiji, Švedskoj, Norveškoj, Hrvatskoj, Azerbejdžanu i Rumuniji.

Predsavnice Srbije, grupa Hurricane, nastupaju na drugoj polufinalnoj večeri, u četvrtak, 20. maja.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.