KORONA SE RASPLAMSALA U SJENICI: Đerlek traži HITNE mere Ministarstva zdravlja, inače NEĆEMO USPETI

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 12:16

KORONA SE RASPLAMSALA U SJENICI: Đerlek traži HITNE mere Ministarstva zdravlja, inače "NEĆEMO USPETI"

U protekla 24 sata ukupno prijema u Opštoj bolnici u Novom Pazaru bilo je 98, što je daleko od dobrog.

Trenutno je u Opštoj bolnici u Novom Pazaru 330 kovid pacijenata, rekao je koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek i dodao da 55 pacijenata iz Sjenice čine dve trećine ukupnog prijema.

U protekla 24 sata ukupno prijema u Opštoj bolnici u Novom Pazaru bilo je 98, a među njima su i pacijenti iz Tutina, Sjenice i Pazara, jedna ženska osoba stara 72 godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je preminula, dok se u respiratornoj jedinici trenutno nalazi osam intubiranih na mehaničkoj ventilaciji.

Đerlek je kazao da je odlukom Ministarstva zdravlja Novi Pazar postao regionalni kovid centar i dodao da će morati da se pojača tempo borbe protiv virusa korone u Sjenici gde se "tek rasplamsava drugi pik prvog talasa".

- U Novom Pazaru se situacija polako stabilizuje, ali Sjenica počinje polako da se pali. Preduzeli smo hitne mere, otišla je ekipa da izvidi stanje i napravi plan kako ćemo da organizujemo Sjenicu. Takođe, poslali smo i dva kardiologa iako smo i mi u deficitu - kazao je Djerlek.

Prema njegovim rečima, ohrabrujuće je da su u Pazaru za pet, šest dana stabilizovali situaciju.

- Mogu da poručim građanima da trenurtno mogu da budu mirni i da nema mesta za paniku ako se pridržavamo epidemioloških mera, ako to ne budemo činili, nećemo uspeti u borbi protiv korone, koliko god se trudili u bolnici, donatori, izuzetno je bitno ponašanje građane - poručio je Đerlek.

Koordinator bolnice u Pazaru kaže i da je prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Pazaru, u poslednja 24 sata, prvi put posle deset dana, novozaraženih ispod 30 odsto.

- Daleko je od dobrog, ali s obzirom da smo bili na 40, 50 odsto, ovo je vest koja može da ohrabri - kazao je Đerlek.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.