KORONA ODNELA ŽIVOTE 12 SVEŠTENIKA! Ćerka oca Andreja očajna: Crkva bi trebala da se ZATVORI

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 23:39

KORONA ODNELA ŽIVOTE 12 SVEŠTENIKA! Ćerka oca Andreja očajna: "Crkva bi trebala da se ZATVORI"

Otac Andrej sahranjen je u subotu na groblju u Moskvi

Korona virus odneo je živote najmanje 12 sveštenika Ruske pravoslavne crkve. Poslednja žrtva je otac Andrej Molšanov, koji je služio u jednoj crkvi u Moskvi.

Njegova ćerka Anastasija je očajna zbog očeve smrti i kaže da je crkva u kojoj je služio trebalo da bude zatvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ranije.

- Verujem da je na prvom mestu trebalo da zatvorimo crkve, u isto vreme kad i restorane i sve ostale objekte - rekla je Anastasija koja je u subotu ispratila oca na večni počinak.

Podsetimo, patrijarh Kiril je u martu pozvao vernike da se mole kod svojih kuća. Par dana nakon toga u Rusiji je uvedena blokada, zatvorene su škole, restorani, tržni centri, ali su crkve ostale otvorene.

U crkvama se služilo, uključujući i onu u Moskvi u kojoj je bio otac Andrej, sve do polovine aprila, kada je konačno naređeno i njihovo zatvaranje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.