KORONA HARA, A PTIČIJI GRIP KUCA NA VRATA: Preti nam nova katastrofa, biće uništeno 29.000 kokošaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 18:01

KORONA HARA, A PTIČIJI GRIP KUCA NA VRATA: Preti nam nova katastrofa, biće uništeno 29.000 kokošaka

Prisustvo ptičjeg gripa otkriveno je na farmi u Nemačkoj

Oko 29.000 kokošaka biće uništeno nakon što je otkriveno prisustvo ptičjeg gripa na farmi u Meklenburgize Zenplate oblasti, saopštila je danas vlada Nemačke.

Već danas će biti uništen deo živine u području koje pokriva oko deset kvadratnih kilometara, na kojima ima 482 farme sa oko 644.000 kokošaka, dodale su vlasti lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oblasti.

U Evropi je zabeleženo nekoliko žarišta ptičjeg gripa prethodnih nedelja i sumnja se da ptice prenose bolest među sobom.

Grip je potvrđen u Francuskoj, Holandiji, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Danskoj, Irskoj, Švedskoj i Poljskoj, nakon što je prethodno predstavljao ozbiljnu pretnju Rusiji, Kazahstanu i Izraelu.

Još 11 farmi u Nemačkoj imalo je potvrđene slučajeve ptičjeg gripa.

Prethodno, oko 10.500 ćurki je uništeno na farmi u severnoj Engleskoj.

Bez obzira na to što je rizik od prenosa na čoveka nizak, raniji slučajevi ptičjeg grupa su pokazali da zarazu treba hitno zaustaviti.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Farma

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.