KORONA HARA, A KUGA KUCA NA VRATA: Odbrana Rusije dobija novu dimenziju, glodari nadiru iz susednih zemalja

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 12:46

KORONA HARA, A KUGA KUCA NA VRATA: Odbrana Rusije dobija novu dimenziju, glodari nadiru iz susednih zemalja

Vlasti su izdale hitnu preporuku stanovništvu

Rusija je izgradila efikasnu saradnju sa službama za prevenciju i kontrolu zaraznih bolesti susednih zemalja, kako bi sprečila da kuga uđe u zemlju, izjavio je danas Ajadar Išmuhametov, direktor Federalnog centra za istraživanje i razvoj imunoloških i bioloških proizvoda.

Prethodno su vlasti u gradu Bajanur u autonomnom distriktu Unutrašnja Mongolija na severu Kine upozorile na epidemološki rizik, nakon što je u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lokalnu bolnicu primljen pacijent sa simptomima bubonične kuge.

Vlasti su preporučile stanovništvu da održava ličnu higijenu i da izbegava lokacije koje nastanjuju golodari.

Išmuhametov je rekao da mreža specijalizovanih institucija u Rusiji obezbeđuje zaštitu od prodiranja te bolesti u zemlju, napominjući da se istraživanja o kugi u Rusiji sprovode od kraja 19. veka.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.