Uvedene posebne mere u kineskom gradu, sumnja se na kugu

Izvor: B92, 05.Jul.2020, 18:24

Uvedene posebne mere u kineskom gradu, sumnja se na kugu

Bolnica u severnom delu kineske regije Unutrašnja Mongolija prijavila je jedan sumnjivi slučaj kuge u subotu, piše Blumberg.

Blumberg ovu vest prenosi pozivajući se na saopštenje lokalne zdravstvene komisije, objavljenom na sajtu komisije.

U nedelju je izdato upozorenje trećeg stepena koje će biti na snazi do kraja ove godine.

Zdravstvena komisija grada Bajanur u regionu Unutrašnja Mongolija upozorava na rizik od prenosa infekcije sa čoveka na čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i apeluje na građane da preduzmu preventivne mere.

Bubonska kuga je najčešći i najpoznatiji oblik kuge, a izaziva je bakterija Jersinija pestis.

Izraz "bubonska" dolazi od reči bubon, što je naziv za otečenu žlezdu, a odnosi se na jedan od njenih najpoznatijih simptoma, otečenu limfnu žlezdu ispod pazuha.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uvedene posebne mere u kineskom gradu, strahuje se od pojave kuge

Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020

Bolnica u severnom delu kineske regije Unutrašnja Mongolija prijavila je u subotu jedan sumnjivi slučaj bubonske kuge...Blumberg ovu vest prenosi pozivajući se na saopštenje lokalne zdravstvene komisije, objavljenom na sajtu komisije...U nedelju je izdato upozorenje trećeg stepena koje će biti...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.