KORONA DODALA GAS U AMERICI: Rekordan porast broja umrlih, vlasti pozvale građane da ostanu kod kuće

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020, 20:52

KORONA "DODALA GAS" U AMERICI: Rekordan porast broja umrlih, vlasti pozvale građane da ostanu kod kuće

Dnevni broj žrtava korona virusa u SAD u sredu je dostigao najveći nivo za dva meseca

, što je još jedan dokaz novog zamaha pandemije širom zemlje.

Prema analizama, prosečni broj preminulih od kovida-19 bio je oko 700 dnevno veći deo oktobra, da bi porastao na 1.237 u sredu, što je najviše od 19. avgusta.

Broj novozaraženih počeo je da raste pre pet nedelja, a zdravstveni eksperti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su upozorili da će uslediti i rast broja žrtava.

U Viskonsinu, jednoj od država koje bi mogle da odluče pobednika na izborima 3. novembra, guverner Toni Evers apelovao je na građana "da ne izlaze iz kuće", nakon što je u toj državi, uz još pet, registrovan rekordan dnevni porast umrlih.

Od početka pandemije, u SAD je od kovida-19 preminulo više od 220.000, najviše u svetu. Stopa smrtnosti po glavi stanovnika u SAD takođe je među najvećim u svetu, posebno kada je reč o razvijenim zemljama.

U SAD je, treći dan zaredom, zabeleženo više od 60.000 novozaraženih, dok je ukupan broj obolelih premašio 8,3 miliona. Rast broja zaraženih je delom odraz i većeg testiranja u mnogim državama, mada veći broj hospitalizacija i žrtava nije povezan sa dodatnim testovima.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.