Još jedna osoba preminula od koronavirusa, 91 novi slučaj zaraze

Izvor: VOA, 21.Jun.2020, 15:50

Još jedna osoba preminula od koronavirusa, 91 novi slučaj zaraze

U Srbiji je u protekla 24 sata zabeležen 91 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je nastavak trenda u poslednjih nekoliko dana kada se dnevno registruje skoro stotinu obolelih. Ukupuno su u Srbiji koronavirusom zaražene 12.894 osobe.  Još jedna osoba je preminula, pa je ukupan broj žrtava 261, navodi se na sajtu covid19.rs Broj aktivnih slučajeva povećan je na 686, a porastao je i broj pacijenata na respiratoru - ukupno ih je 19. U Srbiji se održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, a zbog pandemije koronavirusa članovi biračkih odbora moraju obavezno da nose zaštitnu opremu, dok je građanima preporučeno da zaštitnu opremu nose na biračkom mestu. Prema nalazima posmatračke misije CRTE, utvrđeno je da u većini biračkih mesta članovi biračkih odbora nose zaštitnu opremu, a isto čini i više od polovine birača. Epidemiolozi su upozorili da je zbog ponovnog rasta broja obolelih moguće uvođenje restriktivnih mera, ali nije precizirano koje bi to mere mogle biti.  Takođe, nisu isključili mogućnost da se epidemiološka situacija pogorša, jer epidemija nije završena.  
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedna osoba preminula od korona virusa, 91 novi slučaj zaraze

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2020

Još jedan smrtni slučaj od posledica korona virusa u Srbiji potvrđen je danas, a u protekla 24 sata zaražena je još 91 osoba, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja...Kako se navodi, u poslednja 24 sata testirano je 3.269 osoba...Stopa smrtnosti iznosi 2,03 odsto...Od početka epemije u Srbiji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.