Još 81 osoba pozitivna na koronu, ukupno 384 u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 81 osoba pozitivna na koronu, ukupno 384 u Srbiji

U Srbiji je registrovana još 81 osoba pozitivna na virus korona, a ukupno je 384 potvrđenih slučaja virusa, saopštio je danas epidemiolog Predrag Kon.

On je, na redovnoj pres konferenciji, rekao da su hospitalizovana 203 pacijenta.

Od tog broja, njih 14 je u KC Vojvodina, 18 u KC NIš, 16 u KC Kragujevac, 12 na Infektivnoj klinici KCS, dok je 131 pacijent u KBC "Dragiša Mišović", 10 na Klinici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za pulmologiji, a dva pacijenta u Valjevu.

Na respiratoru je 24 pacijenta, i to po četiri u KC Vojvodine, KC Niš i KC Kragujevac, devetoro na Infektivnoj klinici KCS, dvoje u "Dragiši Mišoviću", a jedan na pulmološkoj klinici, naveo je Kon.

Danas je potvrđena i četvrta žrtva koronavirusa u Srbiji.

Najviše zaraženih u Beogradu, Nišu i Valjevu

Od ukupno potvrđenih slučajeva korona virusa, najviše je u Beogradu 158, Nišu 40 i Valjevu 38, saopštila je danas zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

Ona je navela da smo juče imali 21 osobu na respiratorima, a sada 24 osobe.

Kisić Tepavčević je rekla da će se redovno na konferencijama za novinare davati informacije o topografskoj distribuciji obolelih i da je korona sada prisutna u 21 gradu.

Kaže da je očekivano da u Beogradu ima najviše potvrđenih slučajeva pošto je to naš najveći grad, ali da Niš i Valjevo nisu slične veličine, a proporcionalno imaju sličan broj obolelih.

Slede Novi Sad 21, Čačak 13, Kragujevac 12 i Kruševac i Ćuprija po 10.

Gradovi koji imaju jednocifren broj obolelih su Kikinda, Vranje, Užice, Požarevac, Zaječar i Pančevo.

Po jednog obolelog imaju: Vrnjačka banja, Temerin, Sombor, Bačka Topola, Sremski Karlovci, Zrenjanin i Leskovac.

Kisić Tepavčević kaže da do sada imamo najveći broj testiranih osoba i samim tim i veći broj prijavljenih osoba.

Ona je rekla da smo juče imali 21 osobu na respiratoru, a sada 24 osobe.

"Imamo do sada najveći broj potvrđenih slučajeva, ali najveći broj među njima nema najteže oblike kliničkog ispoljavanja", rekla je Kisić Tepavčević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji do sada 384 slučaja obolelih od korona virusa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Mar.2020

U Srbiji su do sada potvrđena 384 slučaja obolelih od korona virusa. Epidemiolog Predrag Kon saopštio je da je u protekla 24 časa urađeno 245 analiza, od kojih je 81 slučaj pozitivan.  Kon je izneo podatak da su hospitalizovana 203 pacijenta, od kojih su 24 na respiratorima. Pratite naš BLOG...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.