Još 21 osoba novozaražena kovidom u Pirotskom okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Sep.2021, 16:31

Još 21 osoba novozaražena kovidom u Pirotskom okrugu

Na virus korona u Pirotskom okrugu, prema podacima lokalnog Zavoda za javno zdravlje, pozitivna je još 21 osoba, a iz ove ustanove pozivaju građane na vakcinaciju i kažu da Fajzer i Sinofarm vakcine ima dovoljno.

Prema najnovijim podacima još 9 Piroćanaca zaraženo je kovidom, 6 Belopalančana, 4 osobe iz Babušnice i 2 iz Dimitrovgrada.

Povećava se i broj prvih pregleda - juče >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je u kovid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljen 131 pregled od kojih su 53 prva i 78 kontrolnih, a u Opštoj bolnici Pirot trenutno nema pacijenata obelelelih od kovida.

Za poslednja 2 meseca u Pirotskom okrugu registrovano je 406 pozitivnih osoba, pa epidemiolozi situaciju procenjuju kao nesigurnu.

Inače, od početka vakcinacije do 1. septembra u tom okrugu je vakcinisano ukupno 35.051 osoba, od kojih je 33. 948 osoba primilo dve doze vakcine i 2.220 osoba treću dozu.

U odnosu na broj stanovnika starijih od 18 godina u okrugu obuhvat vakcinacijom sa jednom dozom je 49,5 % stanovništva, a sa dve doze 47,9%. Najviši obuhvat registrovan je u Pirotu 52,1 %, potom u Dimitrovgradu 48,6 %, u Beloj Palanci 47,1 %, i najniži u Babušnici 39,6%.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.