Izvor: Radio 021, 22.Jan.2021, 16:37

Janković: Trudnice neće biti vakcinisane dok se ne urade studije

Imunolog Srđa Janković rekao je na konferenciji za novinare da trudnice neće biti vakcinisane protiv virusa korona dok se ne urade kliničke studije.

"Dok se ne urade studije u populaciji trudnica, one neće biti vakcinisane", dodao je Janković.

On je savetovao da bi trebalo odložiti planiranje trudnoće nakon vakcinisanja za nekoliko meseci, ali je napomenuo da su netačne informacije da treba sačekati čak godinu dana.

"Besmislene su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izjave pojedinih ljudi, a čak i kolega lekara da treba čekati čak i godinu dana sa trudnoćom. Sve ovo govorimo samo zbog toga što nema zvaničnih studija", naveo je on.

Podsetio je da su u svetu poznati slučajevi da su pojedine žene bile vakcinisane ne znajući da su trudne i da je sve bilo u redu i sa njima i plodom.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Za trudnice nema vakcina dok se sve ne proveri!

Izvor: Luftika.rs, 22.Jan.2021

Imunolog Srđa Janković rekao je na konferenciji za novinare da trudnice neće biti vakcinisane protiv virusa korona dok se ne urade kliničke studije.. “Dok se ne urade studije na trudnicama, one neće biti vakcinisane. Nijedna od vakcina nije za sada ispitana na trudnicama”, dodao je Janković.. On...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.