JOŠ JEDNA BOLNICA IZLAZI IZ KOVID SISTEMA Institut za reumatologiju od ponedeljka u redovnom režimu rada

Izvor: Press, 14.Avg.2020, 12:14

JOŠ JEDNA BOLNICA IZLAZI IZ KOVID SISTEMA Institut za reumatologiju od ponedeljka u redovnom režimu rada

Institut za reumatologiju u Beogradu vratiće se u redovan režim rada u ponedeljak, 17. avgusta, jer u toj ustanovi više nema pacijenata pozitivnih na virus korona, izjavio je direktor Instituta Nemanja Damjanov.
Foto:Blic
- U ponedeljak krećemo sa redovnim režimom rada sa pacijentima koji boluju od reumatskih bolesti. Svi oni koji imaju zakazane preglede redovno će doći u zakazanom terminu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << - rekao je Damjanov za RTS.

On je objasnio da oni koji nisu mogli da dođu na pregled, treba da se jave Institutu, ali da će ih kontaktirati i službe Instituta kako bi zakazali nove termine pregleda.
Damjanov ističe da je od početka jula na Institutu zbrinuto preko 200 pacijenata obolelih od virusa korona, sa srednje teškom kliničkom slikom i sa ozbiljnim upalama pluća koji su uz lekove zahtevali i kiseonik.
- Ono što je sreća i čime smo veoma zadovoljni je činjenica da nismo izgubili nijednog bolesnika, da smo 95 odsto njih otpustili, a unutar ovih pet odsto jedan manji deo smo poslali u Arenu pošto su bili dovoljno dobro, ali još nisu mogli da idu kući. Oko tri odsto smo morali da pošaljemo u jedinice intezivne nege - objašnjava Damjanov.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.