Dr Nemanja Damjanov iz Instituta za reumatologiju: Nismo izgubili nijednog kovid bolesnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2020, 17:03

Dr Nemanja Damjanov iz Instituta za reumatologiju: "Nismo izgubili nijednog kovid bolesnika"

Institut za reumatologiju se u ponedeljak vraća u redovan režim rada

Direktor Instituta za reumatologiju Nemanja Damjanov navodi za RTS da u toj ustanovi više nema kovid pozitivnih pacijenata i da se u redovan režim rada vraća u ponedeljak - 17. avgusta.

- U ponedeljak krećemo sa redovnim režimom rada sa pacijentima koji boluju od reumatskih bolesti. Svi oni koji imaju zakazane preglede će redovno doći u zakazanom terminu. Oni koji nisu mogli da dođu mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nam se jave, a i mi imamo kontakte sa svima njima, pa će ih naše službe kontaktirati kako bi zakazali preglede u terminima u kojima je moguće da dođu.

Navodi da je od početka jula na Institutu zbrinuto preko 200 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, sa ozbiljnim upalama pluća koji su uz lekove zahtevali i kiseonik.

- Ono što je sreća i čim smo veoma zadovoljni je činjenica da nismo izgubili nijednog bolesnika, da smo 95 odsto njih otpustili, a unutar ovih pet odsto jedan manji deo smo poslali u Arenu pošto su bili dovoljno dobro, ali još uvek nisu mogli da idu kući, a oko tri odsto smo morali da pošaljemo u jedinice intezivne nege - objašnjava Damjanov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.