JEZIVO! Evo koliko dugo se korona virus zadržava na MOBILNIM TELEFONIMA! Nova saznanja naučnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVO! Evo koliko dugo se korona virus zadržava na MOBILNIM TELEFONIMA! Nova saznanja naučnika

Onespokojavajući podaci!

Profesor Najdžel Mekmilan sa Univerziteta Grifit, inače specijalista za infektivne bolesti i prenošenje zaraze otkrio je da korona virus može da opstane na glatkim plastičnim i staklenim površinama od kojih su napravljeni pametni telefoni, i do čitavih devet dana, ovisno od uslova.

To je prilično onespokojavajući podatak, s obzirom na to da pametne telefone dodirnemo u proseku 2,617 puta dnevno.

- Najbezbednije je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoj telefon smatrate produžetkom sopstvene ruke i da imate na umu da sve sa vaših ruku završi na telefonu. Zbog toga bi ga trebalo redovno čistiti, kao što redovno perete i ruke. Takođe, nemojte ga spuštati bilo gde. Čistite pametni telefon kad god dođe u dodir sa nekom površinom na kojoj bi moga da bude kontaminiran - savetuje profesor Mekmilan.

Da biste oprali svoj uređaj, Mekmilan preporučuje sredstvo za dezinfekciju ruku, ili sredstvo za čišćenje sočiva.

- Sredstvo kojim čistite svoj telefon mora imati najmanje 60 ili 70 posto alkohola - naglašava. Mekmilan.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.