JEDNA AVIO KOMPANIJA LETI BEZ PUTNIKA I TERETA, A IMAJU PUNE RUKE POSLA: Kako je to moguće?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 19:34

JEDNA AVIO KOMPANIJA LETI BEZ PUTNIKA I TERETA, A IMAJU PUNE RUKE POSLA: Kako je to moguće?

Otprilike polovina svetske avio-flote, odnosno više od 20.000 komercijalnih aviona u najmu je avionskih kompanija

"Jet Test and Transport" je avio-kompanija čiji avioni lete bez putnika i tereta, a bez obzira na korona virus posla im ne manjka.

. Nakon što im istekne višegodišnji ugovor, avio-kompanije odlučuju hoće li vratiti avion iznajmljivaču. Tu nastupa "Jet Test and Transport", koji prevozi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << takve avione do sledećeg klijenta, u skladište ili na održavanje.

Kao i ostale aviokompanije, Jet Test ima potreban sertifikat (AOC), kao i identifikacijski znak - JTN te funkcioniše poput male avionske kompanije, ali s jednom velikom razlikom - nema nijedan avion.

Osim toga JTN izvodi i probne letove avionima koji se vraćaju u promet nakon održavanja ili promena poput recimo, onih koji su "karijeru" započeli kao putnički avioni, a nakon nekog vremena prenamenjeni u teretne ili vatrogasne avione.

U doba pandemije imaju više posla nego ikada jer aviokompanije masovno traže prebacivanje aviona s jednog mesta na drugo. Uz ogroman pad prometa koji je podstakla trenutna situacija, aerodromi širom sveta pretvorile su neiskorišćene piste i staze u privremeni prostor za parkiranje besposlenih aviona, a avioni se sele iz privremenih skladišta u stalna, za što se brine JTN.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.