Izrael nakon deset dana vratio obavezne maske u zatvorenom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 11:01

Izrael nakon deset dana vratio obavezne maske u zatvorenom

U Izraelu su od danas ponovo obavezne maske u zatvorenom prostoru, samo deset dana nakon što je ta mera ukinuta, pošto broj slučajeva infekcija nove, zaraznije delta varijante korona virusa kontinuirano raste.

Obavezno nošenje maske u zatvorenom bila je jedna od poslednjih epidemijskih mera koja je ukinuta 15. juna, pošto je efikasna vakcinacija protiv kovid-19 znatno smanjila broj slučajeva, ali su se infekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ove nedelje više nego učetvorostručile, na 138, nakon izbijanja epidemije pripisanih varijanti delta u dve škole, prenosi Rojters.

To je navelo izraelske zvaničnike da ponovo pooštre neka ograničenja i podstaknu roditelje da se deca između 12 i 15 godina vakcinišu što je moguće pre.

Ministarstvo zdravlja od danas je ponovo uvelo obavezu maske u svim javnim zatvorenim prostorima, a preporučuje se njihovo nošenje i na velikim okupljanjima na otvorenom.

Otprilike 55 odsto od 9,3 miliona stanovnika Izraela primilo je obe doze vakcine Fajzer-Biontek, a prošlog meseca imunizacija je proširena na uzrast od 12 do 15 godina, međutim, primena u toj starosnoj grupi je mala.

U aprilu je izraelski koordinator za odgovor na pandemiju Našman Aš izjavio da bi Izrael mogao da postigne kolektivni imunitet kada 75 odsto populacije bude vakcinisano ili prirodno imuno posle zaraze kovid-19, ali je juče, zbog veće zaraznosti delta varijantom, korigovao svoju prognozu na najmanje 80 odsto.

Trenutno je oko 65 odsto izraelskog stanovništva vakcinisano ili se oporavilo od kovid-19, prema podacima Ministarstva zdravlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Izraelu ponovo obavezne maske u zatvorenom prostoru

Izvor: VOA, 25.Jun.2021

Izrael je ponovo propisao obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, samo 10 dana pošto je takav propis ukinut, iz straha da će se desiti novi talas zbog Delta (indijske) varijante koronavirusa koja je mnogo zaraznija od ostalih. Obavezno nošenje maski u zatvorenom je samo jedna od malobrojnih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.